+ 31 (0) 35 53 93 977

Veelgestelde vragen over Audi Chiptuning

Wil je jouw Audi chiptunen? Dan is het goed om alle vragen die je daarbij hebt, beantwoord te krijgen. Op deze website vind je alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Deze FAQ pagina van Audi Chiptuning is uitgebreid, maar we kunnen ons zo voorstellen dat je meer wilt weten. Daarvoor kun je contact opnemen met ons team. De Audi experts helpen je graag verder.

Tuning offerte aanvragen

Wat is Audi chiptuning

Door het chiptunen van een Audi wordt in feite de motormanagementsoftware geoptimaliseerd. De afstemming bepaalt de hoeveelheid brandstof die in de cilinders wordt ingespoten en de timing daarvan. Het is bij chiptuning belangrijk om wel binnen de grenswaardes van de fabrikant te werken, om schade te voorkomen en garantie te kunnen behouden.

Is elke Audi wel geschikt voor chiptuning?

Vrijwel alle moderne Audi modellen, zoals de A1, A3, A4, A5, A6, A7, A8, TT, Q5 en de Q7 beschikken over motoren die zijn geschikt voor tuning. Moderne motoren worden namelijk aangestuurd door een ECU, de Electronic Control Unit. Dit is het stukje software dat wordt beïnvloed bij chiptuning.

Wat zijn de risico's van Audi chiptuning

Chiptuning brengt geen risico’s met zich mee. Zolang er rekening gehouden wordt met de marges die Audi zelf opgeeft kunnen er geen moeilijkheden ontstaan. Het maximaal mogelijke resultaat van Audi chiptuning hangt af van de versnellingsbak, de aandrijving en ook de remmen van de Audi die u bezit. Met Audi chiptuning kunt u voor de volle 100% zeker zijn van een degelijk resultaat zonder dat dit onverwachte kosten met zich meebrengt.

Wat zijn de gevolgen voor de fabrieksgarantie die Audi geeft?

In feite heeft de Audi dealer nooit door dat de desbetreffende auto getuned is. Omdat er met Audi chiptuning strikt rekening gehouden wordt met de marges van de fabrikant, betreft het een optimalisatie die geen invloed heeft op de levensduur van de techniek van uw Audi.

Kan ik mijn geleasete Audi ook chiptunen?

Ja, in de meeste gevallen mag een lease auto ook een motoroptimalisatie ondergaan. Het is natuurlijk altijd goed om van te voren bij de leasemaatschappij te informeren wat de mogelijkheden zijn. Mogelijkerwijs heeft een vermogenstoename namelijk een hogere bandenslijtage, wat opgenomen dient te worden in het leasetarief. En wellicht is het mogelijk om de investering in chiptuning op te nemen in het leasetarief. Wat weer zijn voordelen schenkt.

Wat zijn de gevolgen voor de bijtelling van mijn Audi?

De bijtelling van uw Audi wordt bepaald op het moment van kentekenregistratie op basis van de catalogusprijs. De investering in chiptuning is een uitgave achteraf, net als accessoires welke geen invloed heeft op het bijtellingsbedrag.

Is de gechiptunede software van mijn Audi weer te resetten?

Ja, een Audi chiptuning kan ongedaan worden gemaakt. Omdat Audi chiptuning puur een software aanpassing is, kan een engineer de instellingen weer terugzetten naar de waarden zoals ingesteld door de fabrikant.

Home > FAQ

Chiptuning Audi offerte aanvragen?

Offerte aanvragen