+ 31 (0) 35 53 93 977

Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorprestaties voor uw Audi zorgt!

04-04-2018

Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorprestaties voor uw Audi zorgt!

Veel mensen vinden het erg belangrijk dat hun auto optimaal presteert. Denk hierbij aan zo veel mogelijk vermogen, zo min mogelijk zuinigheid en optimale rijervaring. Om voor deze optimale prestaties te kunnen zorgen laten deze mensen hun auto vaak (chip)tunen.

In dit artikel leest u waarom (chip)tuning niet altijd nodig is voor betere motorprestaties. Een roetfilter reiniging is voor veel mensen namelijk goed genoeg.

Betere autoprestaties, een rustig en soepel draaiende motor en verdere autoschade voorkomen? Als automobilist wilt u dit natuurlijk ook. Daarom leest u in dit artikel hoe u dit kunt bereiken via een roetfilter reiniging!

Wat is een roetfilter precies?

Een roetfilter (ook wel bekend als een DPF) is simpelweg een filter van een dieselauto dat roetdeeltjes opvangt. Bij de verbranding van diesel komen namelijk roetdeeltjes vrij die schadelijk zijn voor het milieu.

Een goed werkend roetfilter is zo belangrijk omdat het de roetdeeltjes voor een groot deel opvangt, om de luchtvervuiling te beperken. Staatssecretaris Dijksma ziet het belang van het roetfilter ook. Dankzij haar wetvoorstel is het vanaf mei 2018 niet toegestaan om zonder een goed werkend roetfilter de weg op te gaan. Bovendien wordt uw Audi dit jaar ook daadwerkelijk gecontroleerd op een goedwerkend roetfilter.

Waarom is een roetfilter van belang voor uw Audi?

Een goed werkend roetfilter is zo belangrijk omdat het de luchtvervuiling van dieselauto’s aanzienlijk beperkt. Maar een roetfilter is ook belangrijk voor uw auto zelf. Een goed werkend roetfilter zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw auto geen vermogen verliest en meer brandstof gaat gebruiken. Maar een roetfilter brengt ook andere voordelen met zich mee, lees daarom snel verder.

Waarom roetfilter laten reinigen?

Heeft u ooit wel eens gehoord van een verstopt roetfilter? Roetfilters kunnen namelijk op een gegeven moment verstopt raken. Als u alleen korte ritten maakt, is de kans groot dat het roetfilter van uw Audi verstopt is. Dit komt omdat bij kleine ritten de verbranding van de roetdeeltjes niet optimaal is.

Een verstopt roetfilter zorgt ervoor dat uw Audi minder vermogen heeft, meer brandstof verbruikt en het veroorzaakt verdere schade. Te lang doorrijden met een verstopt roetfilter kan veel schade aan uw Audi veroorzaken.

Om een verstopping te verhelpen en te voorkomen is het te adviseren om uw roetfilter te laten reinigen. Een roetfilter reiniging kan verdere schade aan uw auto voorkomen, en zorgt daarnaast voor optimale autoprestaties. Als u merkt dat uw auto minder vermogen heeft hoeft u uw auto niet gelijk te laten (chip)tunen. Een roetfilter reiniging is meestal voldoende!

Een roetfilter reiniging is overigens beschikbaar voor ieder merk en model. Dus ook voor bijvoorbeeld uw Audi A7 of Audi Q5.

Voordelen van een roetfilter reiniging:

  • Uw auto loopt weer op vol vermogen.
  • Uw motor loopt rustiger en soepeler.
  • U voorkomt verdere schade.
  • U voorkomt dure reparaties.
  • U verbruikt minder brandstof.

Een roetfilter reiniging is dus belangrijk als u uzelf een hoop geld en gedoe wilt besparen en optimale motorprestaties wilt hebben. Als u dus bijvoorbeeld minder vermogen hebt dan eerst, is een roetfilter reiniging vaak dé oplossing. (Chip)tuning komt van pas als uw auto al zo presteert zoals die hoort te presteren, maar u simpelweg nog meer vermogen wilt hebben.

Het reinigen van het roetfilter van uw Audi door experts!

Als het goed is weet u nu dat het laten reinigen van een (verstopt) roetfilter essentieel is voor betere motorprestaties van uw Audi. Het is aan te raden om uw roetfilter eerst te laten reinigen voordat u uw auto verder gaat tunen.

Merkt u dat uw auto niet presteert zoals voorheen? Dan kunt u het roetfilter van uw Audi door Roetfilter-Cleaning.com laten reinigen. U krijgt bij hun 48 maanden garantie op een reiniging. Profiteer daarom van een optimale rijervaring en betere autoprestaties door een roetfilter reiniging aan te vragen!

Audi roetfilter reiniging aanvragen Meer informatie roetfilter reinigen

Home > Nieuws > Hoe een roetfilter reiniging voor betere motorp...

Chiptuning Audi offerte aanvragen?

Offerte aanvragen